Saugi kaiminystė

Būrimasis į grupe „Saugi kaimynystė“ – efektyvus būdas saugoti savo gyvenamąją aplinką. Tai policijos ir konkrečios bendruomenės bendradarbiavimas, pagrįstas kaimo bendruomenės, gatvės, namo ar kiemo kaimynų glaudžiu tarpusavio ryšiu. Panevėžio apskrityje burtis į saugios kaimynystės grupes, mažinti nusikaltimų ir teisės pažeidimų, saugoti vienas kito turtą bei ugdyti bendruomeniškumą ir puoselėti puikius santykius tarp kaimynų gyventojai skatinami jau dešimtmetį.
Įgyvendindama ilgalaikę prevencinę programą „Saugi kaimynystė – saugumo garantas“ Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Kristina Vilčinskienė rugsėjo 22 dieną Karsakiškio seniūnijoje, Sodelių ir Stumbriškio kaimuose, susitiko su aktyviausiais bendruomenių nariais. Aptartos esamos problemos, susirinkusius kaimo žmones pareigūnė skatino aktyviai saugoti gyvenamąją aplinką.
Sodelių kaimo pirmininkės V. Sarapienės ir A. Gasiūnienės sodybose pakabinti informacinio pobūdžio stendai, kurie skelbia apie šiose vietovėse veikiančią grupę „Saugi kaimynystė“. Toks pat stendas pakabintas ir Stumbriškio kaimo gyventojo V. Šiaulio sodyboje.
Saugios kaimynystės bendruomenės gyventojai, turintys tikslą gyventi saugiai, gali būti svari jėga ir puiki pagalba policijai, kovojant su nusikalstamumu.
Susitikimo metu pasirašytos dar dvi sutartys.

 

JUSTINA MORKŪNIENĖ

Panevėžio r. PK organizacinės grupės specialistė