JAUNIMO AMBASADORIŲ TINKLAS (JAT) PRADEDA SAVO VEIKLĄ!

Šių metų lapkričio 19 - 21 dienomis į „La Villa Margis“ (Markutiškių k., Trakų r.) lyg darbščiosios bitutės suskrido jaunimas iš Panevėžio rajono į pirmuosius „Jaunųjų ambasadorių tinklo įvadinius ir komandos formavimo mokymus“. Mokymų tikslas buvo visų gyvenviečių (Krekenavos, Ramygalos, Velžio, Upytės, Vadoklių, Sodelių, Paįstrio, Žibartonių...) jaunimą suburti į vieningą komandą ir supažindinti su VVG (vietos veiklos grupės) ir JAT (jaunųjų ambasadorių tinklo) veikla.
Tik atvykę buvome nedrąsūs, susikaustę, tačiau „pralaužti ledus“ padėjo labai profesionalios mokymų vadovės Alina Bechterevė ir Agnė Rapalaitė, kurios pasitelkusios įvairius metodus „sulipdė“ mus į vieną kumštį. Didelio pasitikėjimo vieni kitais pareikalavo užduotis, kai reikėjo visiems dalyviams sulipus ant kilimo apversti jį į kitą pusę. Atrodė neįmanoma - juk mūsų tiek daug! Bet likome nustebinti savo komandinio darbo rezultatu –mums pavyko! Taip pat statėm „Tiltą“, skaičiavom „Skaičiuotuvu“, rungtyniavom „Oksfordo ir Kembridžo“ varžybose. Per kiekvieno metodo aptarimą išsiaiškinome, kad norint atlikti užduotį buvo reikalingas pasitikėjimas komandos draugais, vieningumas, lyderio, kuris skirstytų darbus, išrinkimas, atsakomybės prisiėmimas. Tai susiejome su gyvenimiškomis situacijomis, kuriose atsiduriame labai dažnai, kai kažką organizuojame ar darome grupėje. Teko ir rimčiau padirbėti: sukūrėme mūsų tinklo šūkį: „Šis jaunimas bus darbštus, nežiūrės jis pro pirštus. Motyvuoti pasiryš, daug darbų jie padarys!“; JAT narių kodeksą; veiklos planą; tinklo struktūrą ir emblemą, kurioje pavaizdavome bitę, simbolizuojančią darbštumą ir bendrystę. Fone - tarsi tinklas geltonas korys – tai mūsų vienybė, atvirumas visiems jauniems žmonėms, norintiems prisijungti bei turintiems idėjų, noro keisti ir kurti tokią aplinką, kurioje patiems būtų gera gyventi. Mokymuose sužinojome, jog norėdami pritraukti daugiau žmonių į šį tinklą, turime tai padaryti pasitelkę originalumą: galbūt tai būtų susitikimas, kur ne tik pasikalbėtume bendromis frazėmis, bet išmokytume atėjusius šokti valsą ar čia čia čia, pravestumėme kalanetikos treniruotę ar sužaistumėme smagų žaidimą. Taigi ilgai nelaukę kibome į darbą ir numatėme, ką darysime ir kaip bandysime įtraukti į jaunųjų ambasadorių tinklą veiklų jaunimą iš savo gyvenviečių. Trečią dieną pas mus atvažiavo jaunimo darbuotojai, kuriuos šmaikščiai vadinome „darbininkais“. Jie ateityje bus mūsų patarėjai, iš kurių visada galėsime tikėtis pagalbos, įgyvendindami užsibrėžtus tikslus.
Tikimės, kad būdami vieningi ir dirbdami išvien, pajėgsime būti aktyvūs, mokėsime išsikelti tikslus, įgyvendinti naujas idėjas bei pritrauksime daugiau jaunimo. Su nostalgija prisimename jau įvykusius mokymus ir labai laukiame kitų, kurie vyks gruodžio 9-10 dienomis.

JAT mokymų dalyvė Lina Mitrikaitė

Sodelių kaimo bendruomenės jaunimas taip pat įsijungė į Jaunųjų ambasadorių tinklo kūrimą.