Kalėdinis šurmulys

„Šventinis šurmulys įsuka labai greitai. Viską imi daryti tik iš tradicijos, tarsi vykdytum kokią prievolę. Kadangi reikia visur suspėti, lieka mažai laiko šeimai ir draugams. Atrodo, turėtume patirti daug džiaugsmo, bet jį temdo didelė įtampa“ (JAV OKLAHOMOS VALSTIJOS GUBERNATORIUS BREDAS HENRIS, 2008 M. GRUODŽIO 23 D.).
Dar tebesklandant Šv. Kalėdų dvasiai, gruodžio 26 dieną po Šv. Mišių sodeliečiai rinkosi į Kalėdinę popietę prie eglutės, kad dar kartą šiais metais pabūtu kartu su kaimynais, patirtu bendravimo džiaugsmą.
O kokios Kalėdos be Kalėdų senelio... Susirinkusieji svarstė, kaip šiais metais jis atvyks, nes gamta sniegu žemės neapdovanojo. Bet pasirodo senelis išmoningas, jis šiais metais į Sodelius atvyko sėdėdamas mašinos priekaboje su pilnu dovanų maišu. Pasirodęs Senelis nudžiugino ne tik vaikučius, bet ir suaugusius. Šiais metais Sodelių kaimo vaikučius Kalėdų Senelis aplankė ne vienas, jį lydėjo šauni nykštukė, kuri talkino Seneliui šokant ratelius su vaikais, žaidžiant žaidimus, padėjo dalinti dovanėles. Visiems buvo labai smagu. Išlydėję senelį visi susėdo prie arbatos puodelio, aptarė jau nuveiktus darbus, dar labiau susitelkė ateities darbams, šiltai pabendravo.