SEKMINIŲ ATLAIDAI SODELIUOSE VIRPINO ŠIRDIS

Jau tapo tradicija Sodeliuose, kad savaitė po Sekminių visi gyvenantys ir gyvenę skuba į Sodelių Šv. Dvasios koplyčią, kur vyksta Sekminių atlaidai.

Daugeliui tai – pats gražiausias metų laikas – jau sužaliavusi gamta, daug įvairiausių žydinčių gėlių, pievų žolynų. Tą dieną koplyčia, jos altorius būna išpuoštas žolynais, aukojamos šv. Mišios.

Šiemet prieš Šv. Mišias visų širdis virpino Renato Bedalio klarnetu, Loretos Baublinskienės fortepijonu atliekama muzika. Skambėjo J.S.Bacho, W.A.Mozarto, F.Schuberto, E. Morriconio, A. Piazzola, J.Rutter kūriniai. Už nuostabų koncertą bendruomenė dėkinga Tiltagalių kultūros centrui.

Šventąsias Mišias laikė klebonas Jonas Morkvėnas. Po Šv. Mišių susirinkusiems bendruomenės pirmininkė priminė visiems, kad Sodelių kaimo bendruomenė dalyvauja Lietuvos Kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos organizuojamame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“. Pagrindinis konkurso tikslas– šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais siekiant mažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių. Siekiama skatinti bendruomeniečius saugiai elgtis kelyje, viešinti informaciją apie bendruomenėse vykdomą saugaus eismo veiklą. Visiems atlaidų dalyviams įteikė po saugaus elgesio kelyje lankstinuką. Sveikinimą žodį susirinkusiems tarė Europos parlamentarė Rasa Juknevičienė, Karsakiškio seniūnijos seniūnė Rima Jaškūnienė.

 

Po Mišių dar nesiskirstė sodeliečiai į namus, kalbėjo apie nuveiktus ir dar laukiamus darbus, vaišinosi kava ir arbata, džiaugėsi, kad visi galėjo susirinkti ir kartu pabendrauti.